marți, 10 decembrie 2013

Latovlevici la Liverpool? Ce gluma e asta?!

Hei guys, chiar acolo am ajuns? Sa ne intoxicam unii pe altii cu informatii scoase din.. chiar, oare de unde scot ziaristii astfel de stiri? Dar ce, Livepool este spital de campanie? Acum un an de zile cand Lato trecea printr-un varf de cariera vorbeam de francezii de la St. Etienne iar acum cand romanul nostru parca e stors de vlaga ne ducem la Liverpool?!

Ce sa faca Latovlevici la Liverpool? Sa-i duca ghetele lui Steven Gerrard? Cu tot respectul pentru Lato, atunci cand se concentreaza este un jucator foarte bun, atunci cand e inspirat poate face diferenta. Pentru fotbalul de la noi. Liverpool joaca in alta liga.

Hai sa ne uitam un pic la Iasmin Latovlevici si sa-i gasim un loc la Liverpool, presupunand ca echipa engleza ar da cele 1,5 milioane de lire vehiculate prin presa pentru semnatura lui Iasmin. Romanul are 27 de ani, da? Iar la varsta asta are o cota de piata de 2,6 milioane de lire sterline. Pai niciun jucator al lui Liverpool nu este atat de ieftin.

Jucatorii mai in varsta decat Latovlevici din lotul lui Liverpool sunt:

- Kolo Toure, 32 ani - 4 milioane de lire
- Daniel Agger, 28 ani - 16 milioane de lire
- Martin Skrtel, 18 ani - 11 milioane de lire
- Glen Johnson, 29 ani - 11,5 milioane de lire
- Steven Gerrard, 33 ani - 7,9 milioane de lire

Doar uitandu-te la jucatorii de mai sus, incearca sa-i faci loc lui Lato intre ei. Poti? Nu poti.

Dintre cei mai tineri deja diferenta devine astronomica, uite cativa dintre ei:

- Luis Suarez, 26 ani - 37 milioane de lire
- Mamadou Sakho, 23 ani - 16,5 milioane de lire
- Lucas, 26 ani - 15 milioane de lire
- Daniel Sturridge, 24 ani - 16 milioane de lire

Cum sa crezi ca un antrenor precum Brendan Rogers ar putea insinua in acest grup de jucatori a caror cota de piata este data in mod cert de valoarea aratata pe teren in fiecare saptamana in meciuri cu echipe de un calibru redutabil, un jucator si ieftin si deja avand o varsta inaintata pentru standardele clubului britanic?

Chiar presupunand ca o eventuala achizitie a lui Latovlevici ar fi dictata de accidentarea fundasului stanga titular Jose Enrique, 27 ani - 12,5 milioane de lire, cu cine s-ar bate Lato pentru titularizare? Cu Aly Cissokho, 26 de ani - 5,3 milioane de lire care, atentie, este lasat pe banca de rezerve pentru a-i face loc in echipa unui pusti nascut si crescut in Liverpool, Jon Flanagan, 20 ani, care are nevoie de meciuri pentru a-i creste experienta si valoarea de fotbalist.

Si atunci, despre care Liverpool vorbim? Mai exista un oras Liverpool in Australia, un altul in Canada, vreo cinci in Statele Unite si chiar si o plaja Liverpool in Antarctica. Poate acolo sa aiba loc Latovlevici al nostru.