marți, 10 decembrie 2013

Liga 1 are program de sarbatori

Gata, ramane batut in cuie. Nu tabloul lui Gino Iorgulescu pe peretele din sala de intalniri a Ligii Profesioniste de Fotbal, domnu' Gino inca n-a ajuns la dorinte de marire si preamarire dictatoriala, nici nu e genul de altfel, ci programul meciurilor de fotbal din Liga 1 pentru decembrie 2013.

In ciuda solicitarilor catorva cluburi de Liga 1 pentru amanarea ultimelor etape din cele stabilite initial a se disputa la finalul lui 2013, in fond e vorba de primele doua etape din retur, acestea se vor disputa asa cum a fost agreat si adoptat in august, adica in decembrie. E usor de dedus care au fost pozitiile celor de la Astra si Steaua, nu-i asa? Astra, aflata pe val, cu siguranta ca isi doreste continuarea sezonului si disputarea meciurilor programate pentru decembrie la datele stabilite. Ar fi pacat sa se iroseasca bunatate de disponibilitate la efort a jucatorilor sai, parca injectati cu dorinta de a reusi in tentativa de a cuceri titlul de campioana a Romaniei. Steaua, aflata pe tobogan, cu siguranta ca si-ar dori o intrerupere a campionatului, un fel de moarte subita care sa traga cu ea toate relele care parca s-au strans in jurul echipei in ultima perioada. De la oboseala la delasare, de la suficienta la blocaj psihic.

Si Ceahlaul trebuie ca isi doreste continuarea meciurilor, doar are meciuri cu aceeasi obosita Steaua si cu Corona, victima sigura, data fiind evolutia constant buna a echipei de sub Pietricica. Cine stie ce se mai poate intampla peste iarna iar potentialul sa aiba de suferit. Pe de alta parte Pandurii abia asteapta sa-si puna ordine in lotul de jucatori, atat fizic cat mai ales sa aiba acel timp atat de necesar sa realizeze ce au reusit toamna aceasta in Europa League, sa rumege evolutia lor si sa invete ceva din tot acest parcurs neasteptat.

Despre Viitorul, nicio indoiala ca ar vrea sa aiba o pauza chiar si de cateva luni pentru a putea pregati jucatorii in asa fel incat sa formeze din nou un lot inchegat cu care sa lupte in primavara pentru evitarea retrogradarii. Ei, in primul rand ei, au nevoie de timp. Dinamo, asisderea, pregatirea de iarna ar avea, ca si in cazul Viitorului, rolul de a inchega o echipa cat mai competitiva. Pentru ca potential se pare ca au, cu trei victorii la rand.

Acum ca ramane stabilit ca meciurile se vor juca cu casa inchisa, casa de bilete inchisa caci la vremea care urmeaza nu vedem sa ajunga prea multi spectatori la stadion, poate familiile si prietenii dar, sa fim seriosi, pana si ei prefera sa mearga la shopping cata vreme barbatii in jambiere incearca sa-si tina echilibrul pe terenurile inghetate in schimbul salariilor linistitoare pentru sfarsitul anului.

Ar fi o solutie, cuplaje de cate doua meciuri in fiecare zi pe Arena Nationala cu schimbarea gazonului la fiecare inceput de saptamana, ori disputarea meciurilor in salile de sport inaugurate cu fast de fostii guvernanti. Cum niciuna dintre variante nu sta in picioare, raman cele 20 de meciuri programate la foc automat:

Arena Nationala11 dec: Concordia - Viitorul
13 dec: Otelul - Corona
13 dec: Concordia - Vaslui
13 dec: Dinamo - Timisoara
14 dec: Astra - Viitorul
14 dec: Ceahlaul - Steaua
15 dec: CFR Cluj - Botosani
15 dec: Petrolul - U Cluj
16 dec: Gaz Metan - Navodari
16 dec: Brasov - Pandurii
17 dec: Corona - Ceahlaul
17 dec: Viitorul - Concordia
17 dec: Vaslui - Dinamo
18 dec: Timisoara - CFR Cluj
18 dec: Steaua - Astra
19 dec: Botosani - Gaz Metan
19 dec: Sageata - Brasov
19 dec: U Cluj - Otelul
19 dec: Pandurii - Petrolul
21 dec: Astra - Steaua